lördag 28 maj 2011

Loppisdag

I morse vaknade jag till att regnet öste ner så det hördes ett dovt dån över taket. Jaha, tänkte jag, det blir ingen loppis idag då! Men vid åttatiden hade det börjat klarna upp och vid niosnåret visade sig solen igen. Det var bara att packa grejorna i bilen och köra iväg till loppisstället.
Där hade redan några börjat sätta upp sina föremål på försäljningsborden och fler kom det undan för undan.
Klart man gick och kollade, vad andra hade på sina bord. Här fanns det handgjorda träleksaker, som lockade barnen.
Mig frestade två tavlor, oljemålningar, som jag sedan inte köpte ändå. Jag har ju väggarna fulla, men ändå, det grämer mig litet...
Själv hade jag mest olika sorters textilier, gardiner, dukar, kläder, virkade saker, stickade saker och litet annat smått och gott. Man märkte ett visst intresse för 70- och 80-tals textilier. Leksaker efterfrågades också.
Men det fanns också riktiga, gamla arbetsredskap med till salu.
I glada medverkares sällskap gick tiden fort. Barnbarnen höll reda på pengarna och hjälpte till med allt. Det var roligt att träffa andra försäljare också. Det blir flera tillfällen under sommaren.
Den yngste tog sig en tupplur under dagen i sin vagn.
 Miljön visade sig från den allra bästa sidan med solsken och blommande äppelträd.
Det kanske blir nytt liv här någon gång.
Kanske kommer snipan att sjösättas igen...
Och äppelträdet bjuder oss att skåda den överdådiga blomningen.
Det här tar jag om någon gång igen, inte i morgon, men senare i sommar.

torsdag 26 maj 2011

Vårtider

Tråkigt att datorn bara krånglar. Fortfarande kan jag inte kommentera, inte foga in bilder osv. Jag måste söka hjälp, annars blir det inte någon förbättring. Det enda jag kan göra är att skriva inlägg. Så då gör jag det då!
Våren, ja nästan sommaren, har kommit med stormsteg! Allting bara skjuter i höjden från marken! Blommar gör det överallt!  Och jag får beundra de vita blommorna i Grefsheim-buskarna, de är som vita moln mot det gröna! Och de lyser vita i kvällsskymningen.
Mer blommor blir det, när äppelträdet börjar blomma. Knopparna börjar slå ut nu i solskenet.  Och syrenen och rönnen. Häggen blommar också, den finns inte här hos mig, inte någon stor i alla fall.
Nog lever vi fina tider just nu.
I växthuset står plantorna och väntar att bli utsläppta. Utom tomatplantorna, dem har jag inne ännu för de kyliga nätternas skull.
Mycket funderingar och planering har det varit ute i trädgården och till följd av det mycket grävande med spade, flyttning av växter till nya växtplatser.

onsdag 25 maj 2011

Bloggerproblem

Svarar så här, Pettas! Tack för ditt svar och din kommentar! Här började problemen i går kväll och finns fortfarande kvar. Det tröstar litet, att det hos dig också har varit men gått över, hoppas det gör det  här också så småningom då. Har försökt hitta på något svar eller råd hos Blogger, men inte hittat något än.
Nå, det är väl bäst då att gå ut och göra något annat under tiden.

Problem med Blogger

Ja, det har jag. Undrar om andra har det också? Problemen visar sig som så att det inte går att skicka kommentarer, man är inloggad, men programmet känner  inte till det och man kan inte heller logga ut. Så bloggen är inloggad, det går inte att kommentera, inte att logga ut. Bland annat. Det går heller inte att infoga bilder i inläggen. Känner någon till de här problemen eller något annat?

onsdag 18 maj 2011

Litet somriga bilder

Småningom har våren eller sommaren kommit igång. Det blommar litet varstans redan. När blåsipporna vissnade bort, tog vitsipporna över och har hållit på ganska länge. Än lyser det vitt på markerna.
Efter krokusarna har ranunkeln tagit över.
Gult lyser det också här:
Vårkragen eller gemsroten blommar.

Och tulpanerna förstås! Vackra, lysande röda och gula ger de färg åt det gröna.
Gräsmattan är det inte bråttom med att klippa.

Idag är det igen riktigt soligt, kall natt lär det bli...





















söndag 15 maj 2011

Melodifestivalen

Jag gjorde ett ärligt försök att titta på melodifestivalen igår kväll. Början var ju lovande med en fartfylld rockshow, eller vad det nu kan kallas för, men sen själva tävlingen började tittade jag förstås på lille Oskar eller Paradis-Oskar, som han kallas. Oskar var det väl inget fel på, felet var kanske att ha måste uppträda som första man på scenen. Nå, i alla fall, sen när klockan tickade framåt löste jag  två stycken korsord, läste på virkningsmönster, medan festivalen pågick, duschade och bytte till nattkläder, medan det dunkade i tv:n, till sist måste jag bara gå och lägga mig strax före tolv på natten, utan att veta, hur det gick till sist.
Turligt nog så vaknade jag efter en stunds sömn och satte på radion. Där pågick röstningen som bäst. Så resultatet fick jag veta ändå. Inget storslam åt Oskar och inte vann Sverige heller fast det gick bättre för Eric än för Oskar. Nå ja. Allt väl ändå. Det blev tredje plats ändå för Sverige och Eric Saade så jättestort GRATTIS!
Oskar gjorde det bra också!

torsdag 5 maj 2011

Väder och vind

I går snöade det i skymningen på kvällen. Bara litet, men ett tecken på hur kallt det har varit i luften på sistone. Annars har det varit blåsigt värre, från nord, nordväst eller nordost.  Men det är vår ändå och när det har varit torrt, har det varit möjligt att pyssla litet ute också.
Det mesta av vårstädningsjobbet är avklarat. Klart, att det finns en massa grävning kvar, det har ju inte gått att göra ännu, för marken är fuktig och kall ännu. Flytta växter, gräva nya rabatter ska man göra ännu.
Som det syns på bilden, börjar björkarna grönska och andra lövträd med, som rönnen till ex.. Gräset börjar ser grönt ut. Vitsipporna på båda sidorna av vägen står halvöppna eftersom det regnar och är mulet. Men inte så mycket blåst idag, det ser man på den blanka vattenytan längre bort.
Termometern närmar sig +10-strecket.