onsdag 9 februari 2011

Vintertankar

Om någon möjligen undrar så har jag tagit bort etiketten Loppis från den här bloggen och överfört allt som fanns under etiketten till den nya bloggen Sirkkas galleri och loppis. Den hittar ni om ni vill i högra balken på den här bloggen. Välkommen att titta in där!
Annars går vintern sin gilla gång mot en vår som obönhörligen tar knäcken på kylan till slut. Just nu finns det inga förhoppningar om den annalkande värmen. Visserligen skiner solen idag, men samtidigt yr snön ute i nordanvinden  som bara den. Och som sagt, det blåser hejvilt.

I går kom det ny snö, som täckte över allting med sin tjocka slöja, tryckte ner alla buskarna mot snötäcket, träden bar på en tung börda på sina grenar. Idag har vinden blåst ner snön från träden, vilket är bra, man behöver inte vara rädd för att snön knäcker träden med sin tyngd.

Sent på eftermiddagen, efter att bilar hade fastnat i snön på den stora vägen, kom sen äntligen plogen också. Och efter den var det bara att fortsätta med snöskottningen. Bort med snövallar, som plogen lämnat efter sig, innan de hinner frysa fast.
Allt klart efter en halv timme!
På himlen syntes en smal månskära.

En ny måne har börjat sin vandring på himlavalvet.

2 kommentarer:

  1. Den här vintern har nog sysselsatt människor mera än någonting annat. Vi är alla förundrade och alla tycks längta efter våren:). Vackra bilder!
    trevlig fredagskväll önskas dig!

    SvaraRadera
  2. Nog har folk varit sysselsatta, plogare speciellt. Och så här mycket snö har vi väl aldrig tidigare haft här! Tack! Trevlig kväll önskas härifrån också!

    SvaraRadera