onsdag 15 december 2010

Det kom ett telefonsamtal

I andra ändan undrade en liten flicka, om hon kunde komma och hälsa på. Hon skulle ta med sig sina pärlor så vi kunde "pärla" tillsammans. Och det gick ju jättebra! Vad skulle kunna överträffa detta erbjudande, inget!
Och hon kom och presenterade sina pärlor, plattor och hur man går till väga med dem. Jag fick en egen platta att pärla på. Själv skrev hon först sitt namn med pärlor, sedan blommor i olika variationer. Vackert blev det. Tyvärr kom jag inte ihåg att ta bilder genast, så bilder har jag inte.
Hon föreslog, att vi skulle gå till stranden och titta på isen. Först sa jag nej (tänkte väl på kylan) men sen sa jag ja, för det är ju alltid positivt när en ungdom eller ett barn vill gå ut och titta i naturen.
Så vi pälsade kläderna på oss och begav oss ut på upptäckarfärd.
Genast bakom huset såg vi rådjurspår, som korsade mina gamla fotavtryck i snön.

Och flera rådjurspår. Det fanns på två ställen riktiga rådjurstigar med mycket trafik på av spåren att döma.

Här är det något litet djur, som trippat fram i snön. Kanske för små för att vara ekorrspår.

Väl vid stranden såg vi då isen. Den har sjunkit med nedgående vattnet, litet vatten har det kommit på isen också och frusit till is. Råkar fanns det gott om. Men inga spår på isen.
Något djur med tassar har kikat ut över isen, men inte gett sig ut på den. Kanske en hare, räv eller mårdhund.

Vi hoppade på strandisen och tittade på råkar.
- Om jag nu sjunker genom isen, skulle jag få mycket kallt i det kalla vattnet, funderar flickan och jag håller med förstås.


 På hemvägen får vi syn på den här fina, vita tomtemössan på huvudet av en lampa i snön.

Och på himlen tittar en halv måne fram på sin kyliga färd.
På kvällen när jag återbördade sondottern till hemmet, visade termometern på 18 grader kallt.
I morgon lär sydvindar fläkta igen.
 

2 kommentarer:

 1. Så trevligt besök du har haft. Pärlande minst sagt. De små spåren är av stora skogsmusen, mårdhunden har varit på isen vid bryggan..
  Här är minus 12 grader, så du har betydligt kallare än vad vi har just nu..men nere vid vattnet är det säkert kallare här också.
  skönt att sydvindarna fläktar imorgon igen.
  Godnatt, pärlfarmor!

  SvaraRadera
 2. Ja, så pärlande trevligt kan man ha det ibland!
  Mus av någon sort tänkte jag också att det kan vara. Mårdhund, säger du det. Det är mycket möjligt, jag har aldrig tänkt förut, att mårdhundar övervintrar så här som vanligt folk, tänkte jag säga!.
  Här är det kallt på de här låglänta markerna. håller med att det är skönt med sydvindar igen, fast de lär inte bli långvariga den här gången, kallare igen till helgen.
  Ja, god natt till dig också säger pärlfarmor!

  SvaraRadera