måndag 13 december 2010

Lucia-dagen

Det har gått så lång tid sedan förrä inlägget så jag känner, att det är dags att uppdatera litet. Lucia i dag, men inte har jag hört någon Lucia-sång  varken i radion eller tv:n, beror kanske på, att jag inte har haft dem på så mycket och kanalvalet kanske inte har varit det mest lämliga.
Trots allt, det är vinter på riktigt! Och skönt är det. Det är så skönt att gå  ute och pyssla så man inte nästan vill gå in sen. Och vackert är det ute i naturen.

Vägen till postlådan ser mest ut så här. Annat är det nog när det blåser från nord och snöar, då blir vägen en enda stor driva, som plogen har svårt att hålla trafikerbar. Tur att det är bara då och då under vintern. nu har det ju varit ganska ofta och vallarna närmare skogen är höga.

Vid klart väder bjuder morgonhimlen på ett färgskådespel som fascinerar under dessa annars så mörka tider.

Solen når upp över vår horisont så där vid 10-tiden, en kvart efter ungefär.

Den belyser väggen svagt.

Nattetid är det liv i snön. Under snön bor det små varelser som kommer upp på ytan genom små hål i snön.
Vet ni att om en vecka på onsdag har vi vintersolståndet här, vilket innebär att solen har nått sin lägsta punkt på vår horisont och därefter går den bara uppåt igen, mot våren.

2 kommentarer:

  1. Du har lika vackert som vi har; vintern är ljuvlig den också!!

    SvaraRadera
  2. Vintern är vacker när den visar sig från den här sidan, med litet kyla och snö och friska vindar. Visst är det roligare med snö än med slask!

    SvaraRadera