onsdag 1 december 2010

Så har decembermånaden börjat

Kallt har det varit på sistone. Nu litet mildare. Trots det är vintern här. Hur är det med den globala uppvärmningen då? Beror varmare klimat på människans gärningar eller är det mera naturliga förändringar i  klimatet som sker oavsett människan?  Blir klimatet verkligen varmare? I varje fall har vi fått litet tankeställare om hur man ska handskas med naturen, att man inte ska förorena och förstöra naturens egna system.
Var till frissan i dag och fick betala 30 € för en klippning och föning. Betalade utan att knorra, men borde ha gjort det i alla fall. Priset var nog i överkanten fast det tog en timme att klippa. Skönt i alla fall, att ha håret kort igen!
Tidigt i eftermiddags såg det riktigt vackert ut när solen sken på den vita snön och   samtidigt hängde det en djupblå molnvägg vid horisonten.


Vackert med den blåa himlen mot den skinande vita snön längre bort vid skogsranden.

Inne var inte adventstjärnan tänd ännu.

Den här yukkapalmen blev "hemlös" när jag måste flytta bort den från ett fönster, där jag hängde upp en adventstjärna. Få se vart den kommar att hamna till sist.
Och pepparkaksdegen väntar på sin kvinna... Men kanske blir det först i morgon istället.

2 kommentarer:

  1. Pepparkaksbak blir det hos oss först den 16 dec.
    Timothy och jag skall baka kakor och hus dagen i ände, ända tills han har sin julfest.
    Tradition. Nästa år finns en liten till med och bakar, äter deg:)

    SvaraRadera
  2. Oj vad ni har planerat! Traditioner är viktiga för barn, för oss vuxna också för den delen. Tänk en liten till att vänta. Då är mormor sysselsatt flera år framåt med pepparkaksbaket:) Den bästa av tider.

    SvaraRadera