lördag 2 november 2013

AmaryllisTvå amaryllisar har beslutat att lysa upp mina november dagar med sin vackra röda färg. Den ena har inte orkat växa i längden, utan blomman öppnar sig strax ovanför löken. Den ser ut som en eldsprutande drake  från sidan.
Kaksi amaryllistä on päättänyt kirkastaa marraskuun päiviäni kauniilla punaisella värillään. Toinen ei ole jaksanut kasvattaa vartta, vaan kukka aukea aivan sipulin yläpuolelta. Sivulta katsottuna se näyttää aivan tulta syöksevältä (lohi)käärmeeltä.

2 kommentarer:

 1. Amaryllisar är väldigt magnifika och vackra. Jag har inte drivit någon i år, men det finns ju alltid möjlighet att köpa en knopp i affären.
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin! De är så vackra och tacksamma när de blommar just under den mörkaste tiden.Jag har haft några lökar växande här, på sommaren var de ute och tog in dem för någon vecka sen och genast började de utveckla blomknoppar, alltså två av dem. Jag var senast i dag och tittade på din blogg (och gissade, att du håller på att koka färg?, du lovade berätta senare).Tack, ha en bra helg du också!

   Radera