torsdag 13 januari 2011

Problem med vatten

Amaryllisblomman blir större varje dag. Liten färgklick i livet behövs nu, när allting är så enahanda grått, trist och stilla. Kylan tilltar igen, nu -3 grader, i morse var det bara två minusgrader.
Hittills har det inte varit problem med vattenledningarna, men helt plötsligt idag kom det inget vatten och klart, jag tänkte att vattenledningen har frusit nu. Men efter en påringning till vattenbolagets jourtelefon  fick jag beskedet att felet ligger annanstans. Här i regionen  någonstans har vattenledningen brustit och bolaget jobbar på det. Så det är bara att vänta och se och hoppas, att de får felet åtgärdat.

Det kommer litet vatten, så jag fick litet i reserv.
Under tiden får ugnarna stå varma, jag stoppar i mer ved allt efter behov.
Tills det blir stopp för det också. Man får inte elda för mycket heller.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att vattenflödet är påkopplat igen; hörde på radion att de hade fixat felet:D
    Man märker hur skört allting är när man blir utan det som är en daglig självklarhet...i Australien har de alltför mycket av den våta varan just nu.
    Ojämnt falla ödets lotter
    Du har så vacker amaryllis, vår orkar inte riktigt, är torr, trög och ledsen

    SvaraRadera
  2. Ja, vattnet kom tillbaka vid 16-tiden! Nu har livet återgått till det normala igen. Det är sant, vi tror att allting fungerar alltid och i vilka förhållanden som helst, men plötsligt kan det hända något, som gör att allting förlamas. Vi kan bara förställa oss följder, som skulle bli om strömmen gick ur funktion på en längre tid... Ojämnt får vi livets lotter många gånger.
    Tack för amarylliskommentaren! Jag läste nånstans, att man skall vattna på fatet, lagom med vatten, för mycket gör att växten skjuter i höjden, för litet att knopparna torkar. Så det är nog svårt att veta var den där gyllene medelvägen går. Man får gå på fingerkänsla.

    SvaraRadera