måndag 4 oktober 2010

I går

Igår var det en fin, solig höstdag. Det blev en utedag för hela slanten. På förmiddagen hade jag kameran med på en liten runda. Såg att asken vid bryggan hade tappat sina blad. Björken bredvid är ännu intakt och grön.
Askens löv ligger på marken runt trädet.
När dagen framskred, var det dags för eldning av kvistar därute. Till hjälp anlände sonfamiljen med sin vänfamilj, så vi var rätt så många, som tillbringade eftermiddagen ute i naturen med att samla ihop grenar och kvistar till en brinnande brasa. Timmarna gick och alla trivdes. När hunger kändes, grillades det korv. Barnen trivdes, när de fick vara till nytta och samtidigt leka tillsammans sina lekar. De fick springa litet av sig  och njuta av att vara ute i den höstliga naturen.  Ingen hade tråkigt.
På eftermiddagen angjorde också en sjöbevakningsbåt bryggan.  Andra sonen med två arbetskamrater var på en patrulleringsrunda i det soliga vädret. Efter en stund fortsatte de färden mot syd i motvind med sina två snurror i aktern med en totalstyrka på 450 hk (och en toppfart motsvarande 100 km/h på land).

2 kommentarer:

  1. Ja, sjöbevakningens båtar går inte att ta miste på. Det händer att de bara sveper upp från ingenstans för att kontrollera om vi är nyktra och har flytvästar, alla båtpapper i ordning. Jättebra med sjöpoliser.
    På våren går vi och ser hur allting spirar, vareviga dag; kom på att vi gör precis samma sak under hösten fastän tvärtom.
    Njut av dagen!

    SvaraRadera
  2. Ja, vi letar efter hösttecken, vill vi det eller inte. Men det är väl att följa med naturens gång. Jag tror nog att det behövs litet uppföljning på sjön lika mycket som det behövs på landsvägar. För trafikanternas eget bästa! Fin dag idag igen. Njuter för fullt ute. Kom in bara för att hämta något att livnära mig med mellan varven. Ha det bra!

    SvaraRadera