torsdag 3 juni 2010

80-års firande

Gränsbevakningsväsendet firade sina 80 år inom sjöbevakningen den 1.6.2010. Hade äran att närvara tillsammans med andra inbjudna gäster i Alandica Kultur & kongress-huset. Alltsammans var mycket festligt arrangerat. Mörk kostym eller festuniform gällde. Det var många uniformer på tisdag kväll! För musiken stod Alandia Big Band och det med den äran! Vi hörde både allvarsamma musikstycken, som Gränsbevakningsväsendets honnörsmarsch av Heikki Klemetti, och lättsamma och svängiga låtar. Från Åbo hade anlänt polisens damkör, som sjöng vackert till ex. Harbour Lights och Mårtenssons Morgondimma. Mellan musikaliska framträdanden fick vi ta del av kommodorens tal, statsrådets hälsning framförd av inrikesminister Anne Holmlund, festtal av Gunnar Jansson och icke minst presentation av nyutgiven bok "80 år på havet" skriven av fil.dr. Kenneth Gustavsson.
Kvällen fortsatte sen med fritt program och utsökt mat och dryck. Kvällen var mycket lyckad, för trots annonserad slut kl. 20.00 fortsatte man med serveringen till halv tio på kvällen, men enligt uppgift fortsatte festen till åtminstone 23.00.
Själv for jag hem vid 21-tiden. Nu har man bara minnet kvar av firandet och det minnet bär en  länge framåt tänker jag mig.

2 kommentarer:

  1. Det är sådana tillfällen som lyfter ens själ litet extra och den insikt man får om andras vardag för allas bästa
    Ha det gott och njut av solskenet!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var ngt alldeles extra! - Härligt solsken i dag, faktiskt. Låt oss njuta!

    SvaraRadera