torsdag 17 juni 2010

Nytt

Det var skönt att få rota bland ogräs och blommor och buskar hela dagen. Nu är kroppen mör och stel, men mycket blev gjort också.

Mitt mesta arbetsredskap i sommar

Nya blommor börjar slå ut, till ex. den här röda prästkragen och flera följer i släptåg




Rhodon och den gula dagliljan . Jag glömde att knipsa av gamla blomställningar tidigare, nu vågar jag inte inbegripa före blomningen är över.

Dagliljan har tagit god tid på sig, men nu börjar det hända saker. 

3 kommentarer:

  1. Sirkka,
    jag ser framemot att få några timmar bland ogräsen, jag också, det är skönt när man ser att någonting radikalt händer. Ett par timmar och världen ser annorlunda ut på gräsrotsnivå:D
    ha det gott i sommarblåsten!

    SvaraRadera
  2. Pettas,
    träffande sagt! "På gräsrotsnivå" blir det faktiskt stora förändringar när man får jobba en stund. I dag lär det vara rätt dag att utrota ogräset, enl. gamla seder och bruk då man gick efter månens olika faser. Det har jag fått lära mig nu medan jag har bloggat (Saris blogg). Jag skall prova! men kroppen är nog så stel efter gårdagen, så får se... Tack, ha en bra dag också!

    SvaraRadera
  3. Nog begriper jag, att man ingriper eller gör ett ingrepp när man vill förändra någontig. Jag försökte rätta till texten ang. rhodon, men efter ingreppet blev det bara rådd, så jag låter bli med vidare ingrepp och hoppas ev. läsare begriper, att det kan bli fel i inspirationens hetta!

    SvaraRadera