lördag 12 juni 2010

Strul

Så har det hänt igen! Namnet felstavat (alltid felstavat på samma sätt ändå!). Innehållet gripet ur luften! Absolut ingenting som stämmer. Osökt infinner sig tanken att skratta eller gråta, eller  ge upp. Eller försöka att rätta till  nästa vecka

5 kommentarer:

  1. Försökte hitta strulet i Nyan, Gamlan har jag inte, berätta mera,nu är jag nyfiken i en strut:)

    SvaraRadera
  2. Ja, det finns en notis i Gamlan, där det står att jag ställer ut "skisser" i stort sett (att kroki skulle vara = skiss i deras version), jag förklarade till flickan, vad kroki är, men att mina teckningar är nog mera utstuderade (kroki=man fångar rörelsen, människans posé, på till ex. 2 minuter). Och det står, att det är min första utställning, vilket ju inte är sant. Jag var med första gången 1980 på Konstföreningens årsutställning, då var den flickan inte född tror jag. Och har haft egna utställningar (nog i mindre format), senast i Godby bibliotek för 14 år sedan, 1996. Och namnet är felstavat som vanligt. Det börjar kännas, att det är medvetet från tidningarnas sida! Nå, jag får väl lugna ner mig litet nu, men fel är fel och skall rättas till, tycker jag. Jag förstår ju också att de inte känner igen mig p g a tystnad, som jag har omringat mig med.

    SvaraRadera
  3. Tack, Pettas, att du frågade och "lyssnade"!

    SvaraRadera
  4. Sirkka,
    en sak som jag har lärt mig genom åren; det kan gudinog bli fel ändå, är att jag begär korrektur innan något går i tryck. Jag förstår din känsla fullständigt. Ring upp henne och säg att du vill ha det tillrättalagt; för din egen skull så känns det bättre. Folk i gemen märker för det mesta ingenting men rätt skall vara rätt. Även en ung journalist behöver lära sig att vara noggrann med vad som är sant eller inte sant.
    En skön kväll önskas dig!

    SvaraRadera
  5. Ja, det ordnar sig väl! Tack, Pettas, för empatin! Som du säger, gemene man märker knappast någonting, när de som borde vara mera insatta gör det heller inte. Nå, vi ska ha en fortsatt skön kväll!

    SvaraRadera