fredag 16 juli 2010

Fredagens sysslor

På fredagar (eller lördagar) brukar jag föra mina  insamlade tetraförpackningar, flaskor, tidningar mm till den närliggande (ca 5 km) insamlingscentralen vid affären i byn, om det finns tillräckligt med insamlat material. Om det inte finns, blir det kanske följande fredag-lördag i stället.
I dag hade jag nog en hel del och for dit för att upptäcka, att där hade det gjorts förändringar så man knappt kände igen platsen. Nya insamlingskärl hade ställts på plats, alla koncentrerade i två rader mot varandra, en lucka med plastförhänge med text och bild nedanför för varje sopsort, man stoppar tidningar i en lucka, metallburkar i en annan, plastförpackningar i nästa osv. Allt var snyggt och prydligt. Hoppas det håller i sig.
Dessutom för turister egen soptunna, eller ett par.  Och en välkomstskylt med vackra blommor i en blomlåda.
I affären träffade jag på en bekant, som konstaterade, att juli månad har verkligen gått i lathetens tecken:  Det är för varmt för att orka med något. Dessutom ute finns det ilskna och blodtörstiga bromsar, som angriper en med ens om man sticker ut med näsan.
Det är bara att hålla ut och vänta på kyligare tider.

2 kommentarer:

  1. Skönt när returdepåer fungerar. Vi är också nöjda i Geta nu, åtminstone vi fast boende, litet groll har hörts från turisthåll.

    Jag brukar skratta åt att bromsarna kommer in i brödbutiken och lägger sig i fönstet och dör. Ingen bra reklam för ett ekologiskt bageri:D De dör faktiskt som flugor, vi dammsuger bort mängder varje dag från fönsterkarmarna.

    SvaraRadera
  2. Bra, att/om de sköts väl. Det ger mening också åt hela återanvändandet. Det var tidigare år groll från turister här också, då kom man på, att man ställer ut soptunnor här och var åt turister (de kan väl lämna där allt de lämnar efter sig här). Hoppas de är nöjda nu, har inte hört något annat.
    Det är fasktiskt mycket bromsar i farten nu. Dofterna från bageriet lockar säkert hos er!

    SvaraRadera