tisdag 27 juli 2010

Idag känns det höstligt, sorry

Idag är det mulet som det var också igår åtminstone tidvis. Bara det hjälper växtligheten, när inte solen gassar på dem hela tiden. Inte mycket till regn har vi fått. Marken är torr. Jag borde gräva och plantera om växter, men har ingen lust i värmen.
Medan tiden går, har höstens blommor börjat blomma. Som den här
Och äppelträdet fått stora äppelkartar.


Hostan blommar, trots det att rådjuren på våren åt upp en del av bladen.

2 kommentarer:

  1. Sirkka,
    den gula blomman som jag inte vet vad heter, den på första bilden, har alltid blommat i juli i Mariehamn så jag har tagit den som en sommarblomma som har hållit ut ända in i september/oktober. I och för sig är allting väldigt brådmoget i år; i stort sett det mesta kan man redan börja skörda i trädgårdslandet, förutom det rotliga som behöver mörka nätter.
    Torkan och värmen gör säkert sitt.

    SvaraRadera
  2. Hej Karin,
    bra om det ändå är en sommarblomma! Då lättar det litet på min höstkänslasordin, som ju blev också bättre under dagen då molnen skingrades och solen lyste upp det hela. Det är sant att den gula blomman blommar långt in på hösten. Nu ska jag ta reda på det svenska namnet också.--Den heter höstgullris eller kanadensiskt gullris, gullris alltså i alla fall (Solidago cnadensis eller S. hybrida). I min bok står det, att den blommar i augusti- september. Men som sagt, i år är det så torrt och varmt, så allt går snabbare.

    SvaraRadera