söndag 1 augusti 2010

Barnbarn

I fredags på morgonen var det dags att agera barnvakt hos sonfamiljen.Föräldrarna skulle uträtta ärenden. Barnen sov ännu, när föräldrarna for, men de visste, vad som var på gång, så det var ingen överraskning för dem, när de vaknade, att det var farmor som som var hemma och inte föräldrarna.
Det utspann sig intressanta samtal med dem, när de intog sitt morgonmål. Slutligen ville de visa, hur kaninen Pricken beter sig, när den får vara i friheten. Och roligt hade vi på dess bekostnad! Den tycktes njuta av sin frihet. Den höll sig nära burarna och de andra kaninerna, skuttade runt och nosade på allt. Sen kom frihetskänslan över den och den satte i gång och sprang runt brurarna om och om igen med en väldig fart! Man såg  bara en vit streck som  ilade runt runt. När den hade fått nog med motion och blivit mätt på friheten, ville den in igen i buren och kom fram till dörren, för att släppas in igen.
Tyvärr hade jag inte kameran med.
Pojkarna for sedan med hem till mig på eftermiddagen och stannade över natten. Vi hade det riktigt trevligt tillsammans. För farmor är det en riktig vitamininjektion att få vara tillsammans med barnbarnen och syssla med sånt, som man en gång har sysslat med sina egna barn, när de var små. Och få nya intryck av barnbarn, som hör den nya tiden till. Det är både nostalgi och framtidstro sammanflätat.

2 kommentarer:

  1. Nostalgi och framtidstro i ett paket! Så är det, ja:D.
    Igår när vi träffade "våra pojkar" så upplevdes ungefär detsamma. Hur många gånger har man inte spelat spel med sina egna barn; nu fortsätter det med den yngre generationen. Den yngsta bryr sig bara om att få vara nära sin mamma, få mat och torrt, men redan nu efter en månad så är han mycket mera med på många sätt. Det går undan.

    SvaraRadera
  2. Ja, det går undan, kan man säga. Rätt som det är så är de stora!

    SvaraRadera