måndag 23 augusti 2010

Igelkott

Igår fick jag syn på en igelkott igen, på ett annat ställe än i förrgår. Kan hända, att det är en och samma, eller sen så finns det flera. Jag tycker, att den här som den förra också, verkar vara en unge. Tidigare på våren såg jag en som var mycket större.
Den gick och nosade i gräset utan att bry sig om mig alls.
Och fortsatte sen in i buskarna bakom.
(om du klickar på bilden två gånger blir den större)

4 kommentarer:

  1. Grattis Sirkka,
    det är alltid trevligt med igelkottar.
    Det verkar vara en unge som du har haft på besök, ser så ut:D

    SvaraRadera
  2. Ja, det är roligt att ha dem här. Men hur få dem att trivas i fortsättningen också. Kanske trivs de inte med klippta gräsmattor? Kanske vill de ha litet ruggigare miljö. Jag vågar inte bränna några rishögar i höst heller, för de kanske har sitt bo under? Mycket frågor, som måste tas hänsyn till.

    SvaraRadera
  3. Sirkka,
    vi har ju rätt så vilt i vår trädgård och visst gömmer de sig gärna i det höga gräset. Gräsmattan beträds på vägen till trädgårdslandets djungel. De bor i rishögen högre upp. Igelkottar lär hålla sig med många bon och lär också ha stora revir så för säkerhets skull så kanske du inte skall bränna några rishögar; vi lägger bara mera på vår som nog ändå blir rätt så vacker med slingerväxter och klättrande spenat.

    SvaraRadera
  4. Ja, Karin, jag tänkte väl det! Rishögar får gärna vara som de är, fast på ett par ställen får jag väl flytta på dem. De är ju bra tillhåll för olika smökryp också. Och jag ska nu lägga band på min klipparlust också för att igelkottarna skall få ha sina gömställen. Jag tror ju att de finns flera än bara en igelkott här.

    SvaraRadera