torsdag 9 september 2010

Ljuva september fortsätter

Vädermässigt är det här vädret det bästa man kan önska sig, om man vill vara ute och göra någonting. Inte för varmt längre. Men uppehåll, nästan sol.
En sak som gjorde mig glad i morse, var en person som ringde och hörde sig försynt för, om vi ännu höll på med takarbeten. Han hade ringt till "efterföljaren", firman som tog över rörelsen, men inte varit nöjd med svaret därifrån. Han sa, att "han där lovar men sen håller han  inte vad han har lovat. Han tycker väl att det är för litet jobb för dem."  Det kan ju vara så att en stor firma lätt undervärderar vikten av små jobb. Men i så här små förhållandena är det ödesdigert. Folk tappar tron. Jag kunde bara rekommendera honom att ringa till min mans forne medarbetare, som nu  jobbar i den nya firman och prata med honom. Jag tror, att han ordnar så, att jobbet blir nog gjort. Nå, egentligen så var det det han hade velat från början när han ringde, han hade bara inte hittat namnet i telefonkatalogen!
Så, jag hoppas att det ordnar sig med den här uppringarens tak, som han ville få åtgärdat före höstens framfart med regn och storm. Samtidigt var det en påminnelse om, hur viktigt det är att behandla alla lika, stora som små! Det var en hederssak för min avlidne man, att alltid ta emot även även det minsta jobb. Åtminstone såg han till att det blev gjort i alla fall, han hjälpte till med material och verktyg osv. Det var en servicesak för honom. Och som sådan mindes väl den här mannen honom också.

2 kommentarer:

  1. Så är det, alla skall behandlas likvärdigt, oberonde av storlek på jobb och innehåll i plånbok. Den där typen av "översitteri och nonchalans" fick också vi erfara när vi renoverade. Kom det större jobb i faggorna hos hantverkarna så lämnades vi åt vårt öde, trots avtal och överenskommelser. Rakt av,så där bara. Och därför finns det forfarande ogjorda saker här som borde ha gjorts då. Nu behöver de inte komma hit flere gånger även om de skulle vilja och också har försökt. Vi tar det i vår takt och med hantverkare som håller sina ord. Det är dålig stil att ha skillnad på så de små blir lidande.

    SvaraRadera
  2. Jag håller fullständigt med. Hoppas det har varit så pass mycket regression nu, att firmorna och hantverkarna har fått sig en tankeställare och börjar ändra på attityden åt det bättre hållet (kanske litet hopplös önskan).

    SvaraRadera